آیا در طبقه سوم یا چهارم و پنجم یک ساختمان قدیمی سکونت دارید؟ در ساختمان تان آسانسور ندارید و برای بالا رفتن از پله ها به مشکل بر می خورید؟ آیا به نصب آسانسور در ساختمان قدیمی خود هستید؟ نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی چاره کسانی است که هر روز باید از چندین پله بالا بروند و شرایط و قوانینی دارد که بایستی قوانین نصب آسانسور در آپارتمان های قدیمی را رعایت کنید. در ادامه سعی داریم به کلیه شرایط و قانون نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی را با هم بررسی کنیم.
شرایط نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی
قبل از اینکه تصمیم گرفتید که برای ساختمان قدیمی خود اسانسور نصب کنید باید برخی از شرایط را بپذیرید که این شرایط عبارتند از:
جلب رضایت ساکنین
اولین شرط از شرایط نصب آسانسور در ساختمان قدیمی جلب رضایت همه ساکنان ساختمان قدیمی است. ممکن است ساکنین طبقه اول به دلیل عدم لزوم استفاده از اسانسور، برای نصب آسانسور موافق نباشد و با این طرح موافقت نکنند. اما طبق ماه ۲۳ قانون تملک آپارتمان ها، مالکان تمامی طبقات باید هزینه نصب آسانسور را پرداخت کنند. هم چنین اگر برای نصب آسانسور به فضا احتیاج داشته باید از فضای مشاع ساختمان استفاده شود که این کار به رضایت ساکنین نیاز دارد.
داشتن فضای مورد نیاز
یافتن فضای مورد نیاز برای اجرای آسانسور در ساختمان های قدیمی مهم ترین نکته ای است که باید به آن توجه کرد.
آسانسور را میتوان در حیاط ساختمان و نورگیر نصب کرد یا بخشی از ساختمان را تخریب کرد تا فضای مناسبی ایجاد شود. البته اگر می خواهید آسانسور هیدرولیکی نصب کنید و چون این نوع آسانسورها به اتاقک آسانسور، چاه آسانسور و قاب وزنه که به فضای زیادی نیاز دارد احتیاج ندارد. برای همین می توان آسانسور هیدرولیکی را کنار پله ها، روی نما ها و فضاهایی دیگر نصب کرد.
آماده سازی تجهیزات و برق مورد نیاز
مشتری در صورت نیاز باید برق سه فاز را تهیه کند. البته اگر از آسانسور هیدرولیکی استفاده می شود، برق تکفاز هم کفایت می کند. انجام کلیه کارهای تخریب، ساختمانی و بازسازی و ایجاد اسکلت و آهنکشی سازه نیز به عهده مشتری است.
امکان نصب آسانسور در راه پله ها
در صورتی که برای نصب آسانسور فضای لازم داشته باشید، می توانید محل نصب آسانسور را در نزدیکی در ورودی واحدها در نظر بگیرید. در این صورت، میزان تخریب هم به حداقل می رسد.
اما اگر فضای لازم برای نصب آسانسور وجود نداشته باشد. بایستی در راه پله ها تغییرات کامل یا جزئی اعمال کرده یا این فضاها را دوباره بازسازی کنید.
بازدید کارشناس نصب اسانسور
بعد از کسب رضایت کلیه ساکنین ساختمان، بایستی با یک شرکت نصب آسانسور قرداد ببندید. این شرکت کارشناسان و مهندسین خود را اعزام می کنند تا ساختمان قدیمی شما را بازبینی کند و عواملی مانند مقاومت ساختمان، امکان تقویت آن و وجود محلی مناسب برای نصب را براورد کرده تا بتوانند یک فضای مناسب برای آسانسور در ساختمان قدیمی شما پیدا کنند.
تاییدیه سازمان نظام مهندسی
اخذ تاییدیه سازمان نظام مهندسی و شهرداری قانون دیگر در قوانین نصب آسانسور است که باید حتما آن را رعایت کنید. در صورتی که قرار است آسانسور در محیط داخلی آپارتمان نصب شود، به مجوز شهرداری نیاز نیست؛
اما اگر برای نصب آسانسور مجبورید از داخل حیاط دیوارها را بکنید و وارد حریم خیابان شوید، بایستی طبق قانون به شهرداری منطقه خود مراجعه کنید و تاییدیه سازمان نظام مهندسی را بگیرید.
پرداخت هزینه توسط مالکان
بعد از اخذ مجوزهای لازم و بازدید کارشناس شرکت نصب آسانسور هزینه توسط ساکنین ارزیابی شده و بین مالکان تقسیم می شود. بعد از توافق ساکنین آپارتمان قدیمی در نهایت، شرکت مورد نظر ساخت آسانسور، آسانسور را طراحی نصب و اجرا میکند. در مواردی لازم است که لوله ها و کنتورها و برخی از اتصالات جابه جا شوند، در این صورت تمام ساکنین ساختمان باید هزینه های این جا به جایی ها را بپردازند.
قوانین شهرداری برای نصب آسانسور در ساختمانهای قدیمی
طبق بخش نامه تصویب شده در شهرداری که مشمول ماده 23 و 4 استفاده از آسانسور می شود،گذاشتن آسانسور در خانه قدیمی با بیش از سه طبقه الزامی است.
براساس ماده ۲۳، ساکنان طبقه همکف بایستی به نصب آسانسور رضایت دهند و هزینه نصب و سرویس آسانسور و پرداخت کنند.
ماده 4 از شرایط نصب آسانسور در آپارتمان قدیمی می گوید که در صورتی که مجموع مساحت طبقه های ۲، ۳ و ۴ بیشتر از طبقه ۱ و همکف باشد، دیگر مالکان میتوانند سهم نصب آسانسور و سرویس و تعمیرات آسانسور از ساکنین معترض را درخواست کنند.
کدام نوع از آسانسور برای نصب در ساختمانهای قدیمی مناسب تر است؟
آسانسور هیدرولیکی در ساختمان های قدیمی، به دلیل وجود سیلندر و پیستون جک هیدرولیک زیر کابین، انتخاب مناسب تر و ایمن تری نسبت به آسانسورهای کابلی کششی است. بنابراین می توان گفت احتمال سقوط آسانسور هیدرولیک نسبت به آسانسور های کششی کمتر هست.
به طور کلی بهتر است از آسانسورهای کوچکتر و آسانسورهای کار شده در سازه در ساختمانهای قدیمی در استفاده کرد. همچنین با بازسازی آسانسورهای قدیمی میتوان بدون صرف هزینه های زیاد آن را دوباره قابل استفاده کنید.
فضای مورد نیاز برای نصب آسانسور در آپارتمان قدیمی
نصب آسانسور 100 * 160 و یا 145 * 145 به فضا نیاز دارد اما در فضاهایی با اندازه های کمتر از 120 * 120 امکان نصب آسانسور وجود ندارد.حداقل فضای لازم که کارشناس برای نصب اسانسور در ساختمان قدیمی در نظر می گیرید: به این ترتیب است:
فضای لازم برای کابین آسانسور 3 نفره 0.6 متر مربع،
فضای لازم برای کابین آسانسور 4 نفره 0.8 متر مربع
فضای موردنیاز برای کابین آسانسور 5 نفره 1 متر مربع
هزینه نصب آسانسور در ساختمان قدیمی چقدر است؟
اگر ساختمان پارکینگ نداشته باشد، ساکنان طبقه اول موظف به پرداخت هزینه نصب آسانسور نخواهند بود.اما در غیر این صورت، هزینه نصب آسانسور در ساختمان قدیمی به شکل زیر محاسبه می شود:
- هزینه نصب آسانسور برای ساکنین طبقه دوم، ۲ برابر پرداختی مالکان طبقه اول است
- هزینه نصب آسانسور برای ساکنین طبقه سوم، ۲ برابر پرداختی ساکنین طبقه دوم می باشد.
- ساکنین طبقه چهارم، ۲ برابر پرداختی مالکان طبقه سوم را بایستی پرداخت کنند.
- ساکنین طبقه پنجم، ۲ برابر پرداختی مالکان طبقه چهارم را بایستی بپردازند.
مزایای نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی
- ارتقای ارزش ملک
- افزایش رفاه و امنیت و راحتی ساکنان
- مناسب سازی برای ساکنین معلول و سالمندان
- افزایش فضای مفید ساختمان
- زیبایی و لوکس کردن نمای ساختمان
- افزایش طول عمر
انتخاب شرکت نصب و اجرای آسانسور در ساختمانهای قدیمی
در این مقاله به قوانین نصب آسانسور در ساختمان ها قدیمی پرداخته و کلیه شرایط نصب آن گفته شد. شرکت آسانسور پارس ایمن الکتریک آمادگی خود را جهت ارائه کلیه خدمات اعم از جهت نصب، سرویس و بازبینی و تعمیرات آسانسور اعلام می کنند. جهت درخواست نصب آسانسور برای ساختمان قدیمی خود کافی است با شرکت ما تماس بگیرید. مهندسین ما بعد از بازدید محل مناسب نصب آسانسور را مشخص می کنند و با بهره گیری از مرغوب ترین مواد اولیه آسانسور را برایتان اجرا کرده و در اختیارتان قرار می دهند.