اگر بین بالابر هیدرولیکی و کششی مانده اید و نمی دانید کدام را نصب کنید. کافی است این مقاله از پارس ایمن الکتریک را مطالعه کنید تا با تفاوت بالابر هیدرولیکی و کششی آشنا شوید. ما به شما اطمینان می دهیم که تا پایان این مقاله می توانید بین بالابر هیدرولیکی و کششی بهترین انتخاب را داشته باشید.
لیست مقایسه بالابر هیدرولیکی و کششی
حالا که با معایب و مزایای بالابر هیدرولیکی و کششی آشنا شدید، در این قسمت فرق بالابر هیدرولیک و کششی را با هم بررسی می کنیم:
- بالابر هیدرولیکی نسبت بالابر کششی از ایمنی بالاتری برخوردار است.
- هزینه تعمیرات و زمان تعمیر بالابرهای هیدرولیکی به نسبت بالابرهای کششی کمتر است.
- بالابر کششی قابلیت نصب در ارتفاع بالا را به نسبت به بالابر هیدرولیکی دارد
- بالابر هیدرولیکی نسبت به بالابر کششی، برق کمتری مصرف میکند.
- بالابر هیدرولیکی قدرت بیشتری برای حمل بارهای سنگین دارد.
- بالابرهای هیدرولیک معمولاً هزینه کمتری نسبت به بالابرهای کششی دارند
- بالابر هیدرولیکی امکان کنترل شک اولیه بیشتری نسبت به بالابر کششی دارد.
- تفاوت قیمت بالابر هیدرولیکی و کششی بالابر هیدرولیکی به نسبت بالابر کششی بالاتر است
تفاوت بالابر هیدرولیکی و کششی
اصلی ترین تفاوت بالابر هیدرولیکی و کششی در نحوه جا به جایی کابین است. در بالابرهای هیدرولیک، کابین توسط یک جک هیدرولیک بالا و پایین می رود. در بالابرهای کششی، کابین با یک موتور و سیم بکسل حرکت می کند.
برای درک بهتر ما در ادامه به بررسی جرئی هر دو بالابر می پردازیم و مزایا و معایب هر یک را بررسی می کنیم تا بتوانید بهترین انتخاب و خرید بالابر را داشته باشید.
بالابر هیدرولیکی چیست؟
در بالابر هیدرولیکی برای انتقال نیرو از سیستم هیدرولیک و قدرت جک (های) هیدرولیکی استفاده می شود. این بالابر به وسیله انرژی موتور برقی بالابر، پمپ هیدرولیک حرکت می کند و روغن داخل مخزن را به سمت جک هیدرولیک با فشار پمپاژ میکند.
با فشار حاصل از روغن و باز شدن جک، بالابر به حرکت در می آید. در هنگام پایین آمدن نیز فرآیند تقریبا مشابه است و به کمک یک شیر برقی، روغن به تدریج به مخزن تخلیه می شود و بالابر به پایین میآید.
مزایای استفاده از بالابر هیدرولیکی
مزیت های استفاده از بالابر هیدرولیکی شامل موارد زیر می شود:
- قدرت بالا
این نوع بالابرهای در انتقال بارهای بسیار سنگین به ارتفاع از قدرت بالایی برخوردار هستند. در ارتفاعات متوسط وکم به کار برده می شود
- ایمنی بالا
بالابر هیدرولیکی ایمنی بالایی دارد و در صورت نقص درکارکرد استحکام لازم بهره مند شده است و مشکل سقوط را ندارد
- نگهداری آسان
انجام تعمیرات و نگهداری از بالابر های هیدرولیکی خیلی ساده و بدون پیچیدگی است. این نوع بالابر با یک سری دستورالعملهای سازندهی بالابر نصب می شود و با رعایت این موارد می توان طول عمر دستگاه خود را افزایش دهید.
- انعطاف پذیری بیشتر
در بالابر های هیدرولیکی می توان ابعاد و ظرفیت مورد نیاز برای بار و میزان ارتفاع را بسته به نیاز مشتریان سفارشی سازی کرد.
معایب آسانسورهای هیدرولیکی
- فقط در ساختمان های کم ارتفاع و متوسط امکان نصب وجود دارد
- مصرف انرژی بیشتری دارد
- سرعت حرکت کمتری دارند و حداکثر تا 45 متر در دقیقه میتوانند سرعت بگیرند
- به دلیل استفاده از پمپ هیدرولیک، آسانسورهای هیدرولیک معمولاً صدای بیشتری تولید میکنند.
بالابر کششی چیست؟
این نوع بالابر که به آن بالابر کششی هم می گویند، جهت بالا و پایین رفتن و انتقال نیرو، از یک الکتروموتور، چرخدنده و زنجیر یا سیم بکسل استفاده میکند.
به این شکل توسط نیروی موتور، چرخ دنده به حرکت در می آورد و زنجیر (سیم بکسل) متصل به آن باز و بسته شده و در نتیجه بالابر، حرکت می کند و به بالا و پایین می آید.
مزیت های بالابرهای کششی
بالابر کششی در ساختمان های بلند مورد استفاده قرار می گیرد. مزایای بالابر کششی عبارتند از:
- سرعت بیشتر
آسانسورهای کششی میتوانند سریعتر از آسانسورهای هیدرولیک حرکت کنند. این امر به دلیل استفاده از سیم بکسل در آسانسورهای کششی است.
- امکان نصب در ساختمان های با ارتفاع زیاد
به دلیل استفاده از چاهک های عمیق در بالابر های کششی این نوع بالابرها در ارتفاع بالا به راحتی نصب می شوند.
- کم صداتر
آسانسورهای کششی به دلیل استفاده از موتورهای بدون جاروبک بسیار کم صدا هستند
معایب بالابر کششی
معایب بالابرهای کششی شامل موارد زیر می شود:
- نیاز به چاهک عمیق
آسانسورهای کششی نیاز به چاهک عمیقتری نسبت به آسانسورهای هیدرولیک دارند. این امر میتواند هزینه ساخت ساختمان را افزایش دهد.
- ایمنی کمتر
در آسانسورهای کششی در صورت قطع برق یا خرابی موتور، سیم بکسلهای آسانسور ممکن است کابین را به سمت بالا یا پایین هدایت کنند.
- هزینه نصب و نگهداری
آسانسور کششی هزینه نصب و نگهداری زیادی دارد.
بالابر هیدرولیک یا کششی کدام مناسب تر است؟
برای اینکه بتوانید بهترین انتخاب را در مورد بالابر داشته باشید بایستی یک سری نکات را مدنظر داشته باشید در ادامه به نکاتی برای انتخاب بالابر هیدرولیک و کششی می پردازیم:
1. ارتفاع ساختمان
اگر ارتفاع ساختمان شما زیاد است، بالابر کششی گزینه بهتری است. بالابرهای کششی سرعت حرکت بیشتری دارند و برای ساختمان های بلند مناسب تر هستند بالابرهای هیدرولیک رای ساختمان های با ارتفاع کمتر از 5 طبقه و بالابرهای کششی برای ساختمان های با ارتفاع بیشتر از 5 طبقه مناسب هستند
2. بودجه
اگر بودجه کمی در اختیار دارید و به هزینه کمی برای بالابر فکر می کند، بالابر هیدرولیک هزینه نگهداری کمی دارد پس گزینه مناسبی به شمار می رود. بالابرهای هیدرولیک ارزانتر از بالابرهای کششی هستند.
3. انتخاب شرکت معتبر
عواملی اعتبار، تجربه و مهارت شرکت تولیدکننده و ارائه خدمات مشاوره قبل و خدمات پشتیبانی پس از فروش و استفاده از متریال باکیفیت در ساخت بالابر می تواند به شما در انتخاب شرکت اسانسور کمک کند.
شرکت پارس ایمن الکترونیک بهترین در ساخت انواع بالابر
شرکت پارس ایمن الکترونیک مفتخر است که به شما در زمینه مشاوره طراحی ساخت و نصب انواع بالابر کششی و هیدرولیکی و خدمات پس از فروش به شما مشتریان گرامی کمک کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.